Imao sam dobre razgovore s telekom operaterima iz regije kako da napredujemo u smanjenju cijena rominga kako unutar Zapadnog Balkana tako i regije s EU. Spremni smo podržiti investicije kako bi ovo postalo stvarnost, poručio je Varheji

Europska unija planira na predstojećem summitu lidera EU i Zapadnog Balkana pokrenuti tzv. “mapu puta” kojom bi se odredili uvjeti i ciljevi smanjivanja cijena roaminga uzmeđu EU i Zapadnog Balkana, rečeno je Tanjugu u Bruxellesu.

Tim povodom europski komesar za proširenje Oliver Varheji danas je razgovarao s predstavnicima telekom operatera iz regije.

– Imao sam dobre razgovore s telekom operaterima iz regije kako da napredujemo u smanjenju cijena rominga kako unutar Zapadnog Balkana tako i regije s EU. Spremni smo podržiti investicije kako bi ovo postalo stvarnost, poručio je Varheji na Twitter nalogu.

Na summitu EU Zapadni Balkna, u okviru debate o Ekonomsko investicijskom planu za regiju, jedna od tema bit će i stvaranje uvjeta a postepeno smanjivanje cijene rominga između zemalja Zapadnog Balkna i EU 27.

U EU pozdravljaju uspješnu primjenu regionalnog dogovora o roamingu koji je omogućio pokretanje besplatnog roaminga među zemljma Zapadnog Balkna od 1. srpnja 2021. godine.

Dodaje se da će smanjivaje cijena roaminga između EU i Zapadnog Balkana biti nadogradnja ove regionalne inicijative.

 

 

 

Izvor