Sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja  jedinstvena je manifestacija u BiH koju organizira Udruga „Kreševski citrin“. Sajam ove godine postaje punoljetan, što znači da se održava 18. godinu zaredom.

20201010_1.jpg

Ove godine se na sajmu predstavilo 30-ak izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije.
Sajam se i ove godine održava na otvorenom na Trgu fra Grge Martića, u sukladno epidemiološkim mjerama, a cilj je da se kontinuitet ove manifestacije i u vrijeme epidemije Covid- 19  održi.

U razgledavanju kristala, fosila, dragog i poludragog kamenja iz BiH i zemalja regije posjetitelji su mogli uživati danas, od 10 do 18 sati te u nedljelju od 10 do 16 sati.

Ulaz je slobodan.

Pokrovitelj Sajma je Općina Kreševo,  sponzor je Federalno ministarstvo kulture i sporta, a partner organizacija Alterural.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje minerala da dođu i uživaju u svijetu koji im se otvara zahvaljujući ovoj manifestaciju, svijetu kristala za kojim mnogi tragaju cijelu godinu kako bi ih izložili upravo na ovom Sajmu. Među njima su i brojni Kreševljaci svih dobnih uzrasta, počevši od školaraca do iskusnih tragača za kristalima kojima je bogato srednjobosansko škriljavo gorje, poput kreševskog citrina ali i hijalofana čija su nalazišta u Busovači jedinstvena u svijetu.

Fotografije: Tijana Jelena Lovrić – Kiseljak.info

 

Izvor tekst