Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će na marginama summita Pokreta nesvrstanih, koji počinje danas u Beogradu, sugovornike upoznati o situaciji u BiH “s pozicije predstavnika srpskog naroda, odnosno Republike Srpske u Predsjedništvu BiH”.

“Neću ovdje iznositi stavove Predsjedništva BiH jer nisam ni došao u toj poziciji. Nisam šarlatan kao što su Džaferović i Komšić koji se pokušavaju lažno predstavljati, ja se ne predstavljam lažno”, rekao je Dodik sinoć nakon radne večere u Beogradu koju je upriličio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a kojoj su prisustvovali i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, javlja Srna.

On je ponovio kako je u Beogradu u kapacitetu “srpskog člana Predsjedništva BiH”, te da neće ništa izvan toga ni reći, niti preuzeti obvezu u ime BiH, jer nije tu u ime BiH.

“Na ovaj summit smo pozvani sva trojica članova Predsjedništva BiH posebno. Oni su rekli da neće, evo ja sam tu, ali ja neću govoriti u njihovo ime, kao što oni znaju otići u UN ili bilo gdje pa pričaju kao kako to govori BiH, što je lažno predstavljanje do mjere bezobrazluka da ignorira dva naroda – Srbe i Hrvate”, naveo je Dodik.

Dodik će danas nazočiti Summitu Pokreta nesvrstanih u Beogradu, gdje će imati i više bilateralnih sastanaka.

Izvor