Dvije osobe uhapšene su tijekom noći u Sarajevu, nakon što je sinoć u jednom stanu u Radničkoj ulici izboden muškarac koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio je policiju sinoć u 19.45 sati da se u stanu u Radničkoj ulici, općina Novo Sarajevo, nalazi povrijeđena osoba.

Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je povrijeđen V. H. rođen 1973. godine u Tuzli, nastanjen u Sarajevu.

Povrijeđeni je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje je konstatirano kako je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život nanesene oštrim predmetom u predjelu leđa, a na Klinici za torakalnu kirurgiju je zadržan na daljem liječenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a očevid su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela, policijski službenici su došli do saznanja da se vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela mogu dovesti D.R.Č. rođena 1975. godine u Sarajevu i R. B. rođen 1962. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Oni su tijekom noći pronađeni i privedeni u policijsku postaju, zbog postojanja temelja sumnje da su počinili kazneno djelo “teška tjelesna ozljeda”. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad spomenutim osobama.