O problemima onkoloških pacijenata, primarno onih oboljelih od raka dojke, kao i o mjesecu listopadu – mjesecu ružičaste vrpce, govorila je zastupnica Suzana Krišto, na posljednjoj sjednici Sabora, te uputila inicijativu da se osiguraju dva specijalna grudnjaka na godišnjoj razini za sve oboljele žene od raka dojke.

„Evidentan je porast oboljelih od raka dojke, od kojih najčešće obolijevaju žene.

U povodu obilježavanja nadolazećeg mjeseca listopada, mjeseca ružičaste vrpce koji za cilj ima raditi na podizanju svijesti i upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja, pokušajmo i mi osigurati veća prava za sve oboljele. U teškim životnim situacijama nitko ne bi trebao biti sam, a svim ženama oboljelim od raka dojke trebamo olakšati nove životne izazove.“, rekla je zastupnica Krišto.

Na koncu izlaganja, zastupnica Suzana Krišto je podnijela inicijativu da se olakšaju procedure prikupljanja potrebnih odobrenja na godišnjoj razini, te da se izmjenom Pravilnika o pravu osiguranih osoba na korištenje ortopedskih i drugih pomagala osiguraju dva specijalna grudnjaka na godišnjoj razini.