Dana, 19. 9. 2021. godine u župi Brestovsko upriličen je blagoslov  obnovljene kapelice.

Obnovljena je kapelica posvećena sv. Leopoldu Mandiću. Sagrađena je 2000. godine u spomen našim pokojnima i poginulim braniteljima.

Uz obnovu kapelice dograđena je mrtvačnica, toranj i postavljeno je novo zvono. Kum zvona bio je član groblja Pero Perić-Permeks.

Kapelicu je posvetio fra Nikica Vujica, definitor i ekonom Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a domaćin je bio župnik župe Brestovsko fra Ilija Jurić.

Nakon blagoslova i sv. mise druženje je nastavljeno uz narodno veselje.

Do groblja Oglavak može se doći iz dva smjera: odvajanjem u mjestu Pločari s ceste koja vodi prema Fojnici i s glavne ceste u Brestovskom preko Novog naselja, Orahova, Medovaca i Duka. S brestovačke strane udaljeno je približno 8 km od župne crkve.

Pristup do groblja na samom Oglavku je nešto teži kroz naselja Medovci i Duke, ali nadomak samoga groblja cesta je asfaltirana s uređenim kanalima.

Na Oglavku, kao i na ostalim grobljima, služe se svete mise na proljeće i u jesen svake godine. S Oglavka se pruža divan pogled preko Kiseljaka sve do brda iznad Sarajeva. Ispod groblja Oglavak smješteno je Kužno groblje (Malo groblje).

Kiseljak.info