Međunarodna policijska agencije Interpol objavila je po zahtjevu bh. pravosuđa crvenu Interpolovu tjeralicu za 25 – godišnjim Dejanom Popovićem iz Doboja,  doznaje Avaz. Tjeralica je raspisana po zahtjevu Ministarstva unutarnjih poslova RS.

On se potražuje zbog kaznenog djela Razbojništvo, a nakon presude, postao je nedostupan organima gonjena.

Popović je zajedno s Nevenkom Novakovićem pravosnažno osuđen zbog krađe novca od bračnog para S. M. i LJ. M. te za krađu 500 maraka iz Mercedesa Đ. N.

Presudom Vrhovnog suda RS Novaković je osuđen na sedam godina i sedam mjeseci zatvora, a Popović na pet godina i mjesec te su im na taj način potvrđene ranije presude, na koje su bile uložene žalbe.

Prilikom pljačke supružnika umirovljenika u noći između 27. i 28. kolovoza 2018. godine u njihovu kuću u Kožuhama, kod Doboja, dok su spavali na katu, upali su Novaković i Zoran Kuzmanović, koji je u bijegu dok ih je Popović čekao u autu kod Kuzmanovićeve kuće.

U kuću ušli kroz kotlovnicu, a žena je sišla niz stepenice i uočila razbojnike, koji su je prijeteći pištoljima zaključali u sobu. Zatim su otišli do njenog supruga da im kaže gdje je novac koji su pronašli na više mjesta.