Brazilac Alano bio žrtva rasističkog vrijeđanja publike u Humskoj

Krovna kuća europskog nogometa (UEFA) je objavila da je pokrenula postupak protiv Partizana zbog incidenta koji se dogodio na utakmici play-offa Lige konferencija protiv Santa Klare.

Iako se u službenom izvešću ne navodi koji je točan razlog pokretanja samog postupka, renomirani portugalski dnevnik “A Bola” piše da je riječ o rasizmu navijača Partizana prema nogometašu gostiju Alanu.

 

Izvještaj UEFA-e
Izvješće UEFA-e
FOTO: SCREENSHOT

– Sukladno članku 31. UEFA Disciplinskog pravilnika, UEFA etički i disciplinski inspektor je postavljen da ispita okolnosti incidenta koji se dogodio na stadionu Partizana tijekom meča play-offa Lige koferencija koji su odigrali Partizan i Santa Klara 26. kolovoza. Više informacija biće dostupno uskoro, piše na službenom sajtu UEFA.

Portugalska “A Bola” međutim tvrdi da je Alano pretrpio rasističke uvrede u 66. minuti prilikom izlaska sa terena Partizanovog stadiona. Brazilac se odmah požalio četvrtom sudiji  Andy Madley, koji je potom pozvao Craig Powson i delegata meča da dođu i razmotre slučaj.

Upravo zbog toga je susret bio prekinut na tri minute. Ukoliko se tvrdnje portugalskog tima potvrde, Partizan će pretrpjeti ozbiljne posljedice, pa bi tako domaće utakmice Konferencijske lige mogao igrati bez navijača.