Kanaderi iz Republike Hrvatske pomoći će u gašenju požara na području Širokoga Brijega. Dva kanadera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pomoći će u gašenju požara na lokalitetima Rujan, Budim, Kočerin iznad crkve i Crnačke Ladine.

Tijekom subote (14. kolovoza) požare na navedenim lokalitetima, te u Gornjim Mamićima gasili su vatrogasci iz Širokog Brijega, Gruda i Posušja, pripadnici DVD-ova Kočerin i Gorica, te brojni mještani i lovci, koji su još uvijek na požarištima i ostat će do sutra 15. kolovoza.

U subotu poslijepodne zahtjev za pomoć Hrvatskoj poslan je preko Službe civilne zaštite Grada Širokog Brijega i Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, te Federalne uprave civilne zaštite i Ministarstva sigurnosti BiH, koja je istu večer odobrila angažman svojih kanadera.

U subotu ujutro poslan je zahtjev za angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH, ali još uvijek nije došao odgovor. Podsjećamo da je Predsjedništvo BiH 3. kolovoza odbilo zahtjev Širokoga Brijega za angažmanom helikoptera za gašenje požara.