Na Twitteru Ureda afganistanskog predsjednika objavljena je poruka kojom se želi smiriti stanovnike, unatoč izvješćima o talibanima koji su počeli ulaziti u glavni grad.

U ovom trenutku Talibani su ušli u Kabul i krenuli su prema izuzetno važnim ustanovama, a to su predsjednička palača, ministarstvo obrane i ministarstvo unutarnjih poslova, piše Večernji.

Novinar Mohebullah Sharif za Večernji list tvrdi da nitko u Kabulu nije pružio otpor Talibanima. “Ovo je dosta sumnjivo, kao da je sve dogovoreno. Kaotično je, nitko ne zna što se točno događa”, kazao je.

Afganistanska zastupnica u Kabulu, Farzana Kochai, rekla je za BBC kako ljudi očajnički pokušavaju pobjeći iz glavnog grada. “Ne znam, ne mogu nigdje otići. Kažu da su letovi puni i da smo zaglavili ovdje”, kazala je.

Rekla je da su joj žene u drugim dijelovima zemlje, gdje su talibani već preuzeli kontrolu, rekle da više ne idu na posao ili u školu. “Za žene je situacija gora nego što se očekivalo. Žene će biti zatvorene u svojim kućama”, dodala je.

Podsjetimo, novinar Ahmer Khan napisao je na Twitteru da su talibani sa svih strana počeli ulaziti u Kabul, citirajući novinsku agenciju Reuters. Prenio je i izjavu talibanskog glasnogovornika.

– Talibanski borci dobili su naredbu da pričekaju na ulazu u Kabul i da ne ulaze u grad. Dok ne dođe do prijenosa vlasti, afganistanska vlada odgovorna je za sigurnost Kabula, prenio je Khan izjavu talibanskog glasnogovornika.

Na Twitteru Ureda afganistanskog predsjednika objavljena je poruka kojom se želi smiriti stanovnike, unatoč izvješćima o talibanima koji su počeli ulaziti u glavni grad.

“U Kabulu je bilo povremenih pucnjava, Kabul nije napadnut, sigurnosne i obrambene snage zemlje rade zajedno s međunarodnim partnerima kako bi osigurale sigurnost grada, situacija je pod kontrolom”, stoji u objavi.

Izvor: Dnevnik.ba