Dana 29.07.2021. godine, u nastavku operativne akcije kodnog naziva „LORD” policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, zajedno sa policijskim službenicima PU Posušje i Specijalne policije MUP-a ŽZH su na temelju Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu obiteljske kuće i pratećih objekata u mjestu Vrpolje, općina Posušje.

Prilikom pretrage policijski službenici su u prostoriji koja je u sklopu obiteljske kuće pronašli i izuzeli nasad od 39 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, kompletnu opremu za laboratorijski uzgoj opojne droge „Marihuane”, veći broj sjemenki indijske konoplje, te određenu količinu streljiva. Nakon izvršene pretrage supružnici S.K.(67) i S.K.(64) su privedeni u službene prostorije MUP-a ŽZH Ljubuški gdje su isti lišeni slobode, te je nad istima otvorena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Cijelo vrijeme postupanja po Naredbi za pretragu na mjestu događaja bio je nazočan postupajući tužitelj ŽT Široki Brijeg.

Po kompletiranju predmeta protiv gore navedenih osoba biti će upućeno izvješće ŽT Š.Brijeg o počinjenom kaznenom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz članka 238. KZ F BiH.

 

 

 

 

 

Izvor: Grude.info