Ovoga tjedna je u Općini Kiseljak održana druga Lokalna dijaloška platforma na temu realizacije projekta gradske knjižnice Kiseljak.

Koordinacijski tim Općine Kiseljak  koji čine Katarina Bilić, Dragomir Lučić i Dejan Štekić,  u suradnji sa UNDP-om BiH sudjeluju u projektu ”MAKERS”.  Cilj ovog projekta je razvitak društvene kohezije, te su tim povodom za članove Lokalne dijaloške platforme izabrani predstavnici udruga mladih,  Udruge roditelja i građana za pomoć djeci s poteškoćama u učenju i učešću ”Naša djeca” Kiseljak kao i predstavnici Srednje škole ”Ivan Goran Kovačić” Kiseljak.

Sastanku je nazočila i  predstavnica UNDP-a BiH  Sanja Tošić.

Gradska knjižnica Kiseljak je neophodan projekt koji donekle postoji ali su neophodna dodatna sredstva da se prostor sredi, knjižni fond obogati, oprema modernizira te pronađe dugoročnije kadrovsko rješenje glede upravljanja istom. Naime, knjižnica trenutno djeluju pod Srednjom školom „Ivan Goran Kovačić“ čiji djelatnici trenutno razvrstavaju knjige s ciljem određene klasifikacije i inventure postojećeg stanja.

Naime, projekt ima dugoročnu svrhu, realan je i služi općem dobru.  Realizacijom navedenog u spoju modernog i klasičnog (multimedijalnog), sve dobne skupine građana općine Kiseljak moći će pronaći nešto za sebe. UNDP BiH je podržao ideju realizacije projekta gradska knjižnica Kiseljak, a Koordinacijski tim Općine Kiseljak pozvao sve sudionike na aktivnosti oko realizacije istog.

Izvor: www.opcina-kiseljak.org