U utorak, 22. 6. 2021. godine od 11 sati na Trgu kneza Radoje u Kiseljaku održat će se druženje mladih sa sloganom “Gdje biti, a ne dangubiti”. U organizaciji tima mladih “Kiseljak Youth Local Initiative”, ovo druženje skrenut će pažnju javnosti na potrebu za centrom za mlade ili klubom u Kiseljaku u kojem bi mladi ljudi mogli zajedno učiti, razvijati projekte i kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme.

KUBAT AUTOMOBILE

 

Na druženje na otvorenom uz društvene igre i osvježenja pozvani su svi građani i građanke Kiseljaka, a prvenstveno mladi i njihovi saveznici koji žele raditi na razvoju svoje lokalne zajednice.

 

Organizatori ovog druženja, Ajla, Nedžma, Vanesa i Eldar, poručuju: “Naša ideja odnosi se na osiguranje prostora za rad mladih u Kiseljaku, što bi značilo i posvećivanje više pažnje mladim osobama kako bi se naša zajednica unaprijedila. Predlažemo i čvrsto vjerujemo da bi ovakav, siguran prostor za mlade i prostor za njihov rad doprinjeo jačanju kapaciteta mladih. Posjedovanjem prostora u kojem bi mogli organizirati svoj rad mi možemo garantirati povećanje broja i kvaliteta naših aktivnosti koje neće biti usmjerene samo ka mladima, nego ka svim članovima naše lokalne zajednice.”

 

Prije samog druženja, predstavnici inicijative “Kiseljak Youth Local Initiative” sastat će se sa načelnikom Općine Kiseljak, g. Mladenom Mišurić-Ramljakom, sa kojim će razgovarati o ovoj ideji i mogućnostima za njenu zajedničku realizaciju.

 

Inicijativa “Kiseljak Youth Local Initiative” podržana je kroz UPSHIFT program, kojeg implementira Humanitarna organizacija „Genesis Project“ u partnerstvu sa UNICEF-om u BiH, a uz potporu Kraljevine Švedske. eUPSHIFT ima za cilj da pomogne mladima da svoju ideju o unapređivanju lokalne zajednice sprovedu u djelo, a više o njemu možete pročitati na zvaničnoj stranici UPSHIFT u BiH:

https://upshift.ba/

 

 

Za više informacija kontaktirajte:

 

Vanesa Stanić, članica tima “Kiseljak Youth Local Initiative”

Kiseljak

+387 63 533 323

kiseljakyouthlocalinitiative@gmail.com

 

Nikolina Garača, projektna asistentica za 4. eUPSHIFT

Humanitarna organizacija Genesis Project, Banja Luka

+387 65 420 777

nikolina.genesisp@gmail.com