U organizaciji Središnja uprave HKD Napredak u Vitezu je održan sastanak Predsjednika Nikole Čiče i dopredsjednika Josipa Križanovića sa svim predsjednicima podružnica HKD Napredak iz Središnje Bosne.

KUBAT AUTOMOBILE

HKD Napredak je najmasovnija i najdugovječnije institucija Hrvata u Središnjoj Bosni što pokazuje i današnji sastanak kojem se odazvalo svih 10 podružnica iz Središnje Bosne, a koja broji i ogromno članstvo te više od stoljeća radi na očuvanju kulturne baštine i identiteta Hrvata.

Otvoreno je niz tema od kojih je poseban naglasak bio na održavanje izbornih Skupština te međusobnu suradnju podružnica i razmjenu projekata ali i suradnju između Središnje uprave i podružnica i dodatno omasovljavanje članstva.

 

Jedna od najznačajnijih točki dnevnog reda bilo je podnošenje inicijative za izmjenu i dopunu Zakona o kulturi u Županiji Središnja Bosna te prepoznavanje kroz isti nacionalnih društava Napretka i Preporoda. Inicijativa je podržana od strane svih podružnica i dogovoreni su sljedeći koraci kako bi ova inicijativa mogla biti realizirana i prijedlog upućen u Saborsku proceduru, a samoj inicijativi će biti sigurno još dosta razgovora u budućnosti.

Izvor: Centralna.ba