Radovi na uređenju groblja Kosnice, naselje Rauševac se privode kraju. U sklopu radova, izgrađen je pristupni put do kapele, nova kapela sa mrtvačnicom, priključena električna energija, obnovljen oltara te staze na samom groblju. Također je kupljen dio zemljišta koji je bio u privatnom vlasništvu, tako da je sada Župa Rođenja Blažene Djevice Marije Brestovsko vlasnik zemljišta.  Kada je u pitanju financiranje, članovi groblja su prikupili dio sredstava a Općina Kiseljak je financirala veći dio materijala za izgradnju i uređenje.

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak prilikom obilaska radova kazao je kako se radi o nastavku suradnje sa svim vjerskim zajednicama koje aktivno djeluju na području općine Kiseljak a ovakve inicijative i projekte odbora za groblje i drugim projektima naših građana, Općina Kiseljak nastoji dati potporu.

Uskoro se očekuje postavljanje križa i zvona poznate talijanske ljevaonice zvona od 1453. godine, DE POLI iz Vittorio Veneta. Križ i zvono sa elektrifikacijom će biti smješteno u tornju koji će biti postavljen na vrhu kapele, priopćili su iz odbora za groblje.

Kiseljak.info