SARAJEVO – Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH na veliko razočarenje nezadovoljih korisnika neće pokrenuti bilo kakav postupak protiv kompanije „Telemach“ zbog ukidanja „Arena sport“ kanala na svojim platformama među kojima je i „Total TV“. Također, kako su ocijenili, korisnici nemaju pravo na jednostrani raskid ugovora bez plaćanja naknade.

Podsjećamo, „Telemachovi“ pretplatnici od 1. siječnja ne mogu da gledaju „Arena Srort“ kanale jer nije dogovoren daljnji nastavak suradnje. To je kod ljubitelja sporta pokrenulo lavinu nezadovoljstva, pa su masovno krenuli raskidati ugovore i vraćati opremu.

Na njihovu stranu je stala institucija Obudsmena BiH koja ih je podstakla da podnesu zahtjeve za raskid ugovora tvrdeći kako neće plaćati bilo kakve „penale“, što je RAK sada demantirao.

U odgovoru RAK-a koji je upućen podnositeljima prigovora, se navodi kako je „Telemach“ obavijestio korisnike o gašenju kanala kao i nadležnu agenciju, sa čime je ispunio svoje zakonske obveze.

Također, u odbrani „Telemacha“ RAK kaže da kompanija ima pravo na samostalno kreiranje i izmjenu programske liste, pa su zahtjevi za raskid ugovora neutemeljeni.

U konkretnom slučaju se ne radi o izmjeni Općih uvjeta poslovanja i cjenovnika već o izmjeni sadržaja programske ponude koja nema za posljedicu pravo na raskid ugovora bez naknade“, poručili su iz Regulatorne agencije za komunikacije.