”Cijene svih artikala u trgovinama MERE bit će za čak 20 posto niže u odnosu na sve druge velike lance. To je ono što je sigurno pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u BiH” – naglasio je Muratović.

KUBAT AUTOMOBILE

Posredstvom Agencije ”Express consulting”, koja se, između ostalog, bavi i dovođenjem stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu, od siječnja 2022. godine na bosanskohercegovačkom tržištu počet će raditi ruski trgovački lanac MERE.

U Općinskom sudu u Sarajevu već je registrirano gospodarsko društvo ”Eksperttorg” d.o.o. , u okviru kojeg će poslovati trgovački lanac MERE u BiH. Prva planirana trgovina treba početi s radom na Ilidži, u Sarajevu.

U tijeku su sveobuhvatne pripreme, prostori su već zakupljeni i trenutno se radi na renoviranju i opremanju. Nakon Sarajeva, slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini…

Prema trenutnim planovima, MERE će u BiH imati od 50 do 80 trgovina. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BIH – rekao je direktor agencije ”Express Consulting” Kemal Muratović. Prema njegovim riječima, ono što u potpunosti izdvaja trgovinski lanac MERE u odnosu na ostale, jeste cjenovna politika. ”Cijene svih artikala u trgovinama MERE bit će za čak 20 posto niže u odnosu na sve druge velike lance.

To je ono što je sigurno pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u BiH” – naglasio je Muratović. Inače, ovaj trgovački lanac jedan je od najvećih na svijetu. U europskim zemljama posluju pod brendom MERE, dok u Rusiji rade pod imenom ”Svetofor”.

O kakvoj kompaniji se radi govori i podatak da, na primjer, u 2020. godini imaju ostvareni promet 189 milijardi ruskih rubalja.