Povodom sutrašnjeg susreta između Kazahstana i Bosne i Hercegovine u sedmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili predstavnici gostujuće selekcije.

KUBAT AUTOMOBILE

U ime reprezentacije BiH medijima su se obratili selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko. Selektor Petev je govorio o terenu s umjetnom travom.

“Znamo da većina reprezentativaca Kazahstana iz domaćeg šampionata igra na terenu s vještačkom travom. Mi smo jučer odradili trening i večeras ćemo i to nam nije bitno. Mi smo spremni i idemo na pobjedu. Sve zavisi od našeg pristupa. Nadam se da sutra protivniku nećemo dopustiti puno prilika. Igrači i ja jedva čekamo utakmicu. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Sutra moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrirani tijekom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda”, rekao je Petev na konferenciji za medije.

Petev smatra da teren neće predstavljati problem
Petev smatra da teren neće predstavljati problem

Bugarskog stručnjaka mediji su pitali i o neizdavanju viza za bh. nogometaše.

“Slučaj u vezi s vizama je za nas prošlost. Bitno je da oni koji su ovdje budu spremni. Ja vjerujem u             sve njih i smatram da možemo doći do povoljnog rezultata”, zaključio je Petev.

Kapiten Edin Džeko je upozorio na reprezentativce Kazahstana koji su pokazali u Zenici da mogu               biti neugodan rival.

Džeko optimističan pred duel
Džeko optimističan pred duel

“U Zenici smo vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija, a vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je tim koji ne smijemo potcijeniti i taktički stoje veoma dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put”, prioopćtio je bh. nogometaš.

Utakmica na Astana Areni u Nur-Sultanu igra se sutra od 15 sati.