Arapski investitor planirana izgradnju kompleksa s hotelom, popratnim objektima, rekreacijskim centrima, vilama, biciklističkim stazama, adrenalin parkovima i drugim sadržajima

KUBAT AUTOMOBILE

Na području Općine Vareš gradit će se turističko-rekreativni kompleks, a investitori su iz Sudijske Arabije. Tim povodom u Vladi Zeničko-dobojske županije održan je sastanak s predstavnikom investitora.

S menadžerom kompanije “Dar al Arkan” Tareqom al Nabulsijem i direktorom operacija kompanije Realengineering Sarajevo Emirom Ferovićem razgovarali su premijer ZDŽ po ovlaštenju Spahija Kozlić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mirsad Hadžić i ministar gospodarstva Zlatko Jelić.

Arapski investitor otkupio je zemljište površine 55 hektara, na kojem je planirana izgradnja kompleksa s hotelom, popratnim objektima, rekreacijskim centrima, vilama, biciklističkim stazama, adrenalin parkovima i drugim sadržajima, piše Faktor.

Investitor planira kroz nekoliko faza idućih 10 godina investirati nekoliko desetaka milijuna eura, a samo u prvoj fazi u izgradnju komunalne infrastrukture uložit će 10 milijuna eura.

Na sastanku je rečeno kako je u tijeku izrada prostorno-planske dokumentacije za navedeno područje. Utvrđeno je da je Vlada ZDŽ izvršila sve svoje obveze te da je za izdavanje potrebnih dozvola i početak radova potrebno da prostorno-plansku dokumentaciju usvoji Skupština ZDŽ te da Općina Vareš provede neophodne administrativne procedure.

Predstavnici Vlade dali su punu podršku realizaciji ovog projekta, potvrđujući posvećenost institucija ove županije stvaranju uvjeta za privlačenje investicija u svim oblastima.

Izvor