Šokantna ubojstva tri člana obitelji Đokić u Srbiji skoro svakih nekoliko sati dobijaju novi obrt.

Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i kćerka Lidija (25) likvidirani su iz dva oružja, zbog čega se sumnja se da je najvjerojatnije bilo i najmanje dvoje ubojica.

Prema nezvaničnim informacijama portala Nova.rs, Goran je usmrćen s jednim hicem, dok su njegova supruga i kćerka sa dva. Međutim, ono što je zanimljivo jeste da je na mjestu gdje je spaljeno oružje pronađena samo jedna čahura, što bi moglo govoriti u prilog tome da su ubojice nakon izvršenog zločina pokupile čahure.

Života lišeni u vozilu

Istražitelji, prema nezvaničnim saznanjima, sumnjaju i dalje da je glavni motiv likvidacije novac, ali se ne isključuje da je motiv i preljuba ili osveta. Ono što zbunjuje jeste činjenica da je Goran usmrćen s jednim metkom, dok su članovi njegove obitelji ubijeni sa dva. Kako piše Nova.rs, smrtonosni hici bili su oni koji su žrtvama ispaljeni u glavu.

– Način izvršenja djela govori o brutalnosti izvršitelja. Goran je bio slabašnog zdravlja, mogao je lako biti svladan i opljačkan. O njegovoj supruzi i kćerki se ne može ni govoriti kao osobama koje bi bile u stanju pružiti otpor naoružanom napadaču. To što im je pucao u glavu ukazuje, da nije želio ostaviti ni najmanju mogućnost da prežive napad. Nažalost to ukazuje da je ubojica vjerojatno netko iz njihovog okruženja, odnosno da su ga Đokići poznavali pa mu je namjera bila spriječiti ih da ga identificiraju – naveo je sugovornik Nova.rs upoznat s ovim slučajem.

Mada se još precizno ne zna gdje je obitelj ubijena, ima osnova za sumnju da su lišeni života u vozilu.

Nema osumnjičenog

– Čahura koja je pronađena pored spaljenog automobila, ukazuje na vjerojatnoću da je ispala izvršitelju kada ih je skupljao dok je uklanjao tragove zločina. Spaljivanje automobila je također izvršeno u namjeri da se uklone tragovi ubojstva. Također, vjerojatnije je da ih je odmah ubio, nego da ih je žive vozio nekoliko kilometara do mjesta likvidacije, jer je rizikovao da mu pruže otpor, da netko iskoči iz vozila, ili da na neki drugi način bude ometen u krvavoj namjeri – objasnio je izvor Nove.rs. I pored intenzivne policijske potrage tijekom koje je saslušan veći broj osoba iz Aleksinca i okoline, za sada nitko nije osumnjičen za zločin.

S obzirom na to da su tijela Đokića spaljena, a zatim bačena u jamu u zabitom dijelu sela Moravac, te da su kola sakrivena u šumi, desetak kilometara dalje na nepristupačnom mjestu, jasno je da je ubojica netko tko dobro poznaje taj kraj. Međutim, skoro je sasvim sigurno da je imao pomagače, jer je zločin dobro isplaniran. Goran je izvjesno vrijeme praćen, napadač je bio upoznat s njegovom navikom da vikendom obilazi majku, a znao je ono što i čitav Aleksinac, da sa sobom uvijek nosi veliku sumu novca.