U četvrtak se oko 10 sati dogodila pljačka u trgovini oružjem u centru Kaknja.

Po detaljima koji su objavljeni u posljednjem vremenu može se pretpostaviti da je sve unaprijed dobro isplanirano što upućuje na profesionalne razbojnike?

Toga dana Policijska stanica Kakanj putem telefona obaviještena je da su  dvije nepoznate, maskirane osobe, uz prijetnju oružjem izvršili razbojništvo u trgovinii “Top Sport”, koja se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, kojom prilikom je ukraden određen broj pištolja i novčanik sa osobnim dokumentima uposlenice M.M., iz Kaknja.

Pronađen automobil, jedna osoba uhapšena

Nije dugo trebalo da profesionalnim radom pripadnici MUP-a ZDK-a napreduju u istrazi pa je u okviru aktivnosti na rasvjetljavanju pljačke pronađen automobil a zatim uhapšena i osoba koja se dovodi u vezu s istim.

Koordiniranim radom i razmjenom operativnih i obavještajnih podataka sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo jučer oko 20 sati na parkiralištu u ulici Ramiza Salčina u Sarajevu, pronađeno je putničko motorno vozilo marke “Renault Laguna”, koje se može dovesti u vezu sa razbojništvom izvršenim u Kaknju.

Na mjestu izvršenja ovog kaznenog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, te su od strane policijskih timova poduzimane intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog kaznenog djela, kao i identificiranju i lišenju slobode izvršitelja istog, priopćeno je iz MUP-a ZDK.

Odlična saradnja MUP-a ZDK i MUP-a KS

Na mjestu gdje je pronađeno navedeno vozilo uviđaj je izvršila ekipa Četvrte PU, kojom prilikom su pronađeni i izuzeti određeni predmeti i tragovi, koji će biti predmet potrebnih vještačenja i korišteni kao dokazi u daljnjem postupku, nakon čega je vozilo preuzeto od strane službenika Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i specijalnim vozilom prevezeno na službeno parkiralište navedenog ministarstva u Zenici.

Vozilo kao trag

Pronalazak vozila sigurno je bio trag za hapšenje osobe koja se dovodi u vezu sa razbojništvom izvršenim u Kaknju.

Tako je istog dana na području Sarajeva uhapšen 25-godišnji K.A., nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je izvršio razbojništvo.

K.A. je priveden u prostorije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će biti ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja predmetnog razbojništva, dok se za ostalim izvršiteljima intenzivno traga.

Aktivnosti na dokumentovanju ovog kaznenog djela se nastavljaju a ova uspješna policijska akcija je primjer dobre i kvalitetne suradnje između policijskih agencija, u kojoj je pružena potpora i pomoć policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo rezultirala uspješnom rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenog razbojništva, priopćeno je iz MUP-a ZDK.