Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je na današnjoj sjednici produženje trenutačnih epidemioloških mjera u Federaciji BiH, ali i najavio razmatranje mogućih restrikcija za necijepljene.

KUBAT AUTOMOBILE

“Krizni stožer će pratiti epidemiološku situaciju, te u skladu s tim razmotriti uvođenje mjera kojim bi bio zabranjen ulazak u javne objekte bez potvrde o cijepljenom statusu, negativnom PCR ili antigenskom testu ili potvrde o prebolovanom Covidu-19”, navodi se u priopćenju.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, sedmodnevna incidenca i dalje raste, te u Federaciji iznosi 77,2 slučaja na 100.000 stanovnika.

Znatno povećanja broja oboljelih zabilježeno je u tri županije: Hercegovačko-neretvanskoj (296/100.000), Zapadnohercegovačkoj (192/100.000) i Hercegbosanskoj (164/100.000).

U posljednjih sedam dana zabilježen je porast svih indikatora (broj hospitaliziranih, broj pacijanata na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, te smrtnih slučajeva).

Obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva poziva građane da poštuju sve propisane mjere zaštite, te da se cijepe kako bi zaštitili sebe i svoje najmilije.

Prijedlog produženja mjera upućen je Vladi Federacije BiH na usvajanje.

 

Izvor