Jučer je u Busovači održana Prva dječja utrka koja je na betonskom igralištu između škola okupila 97 nasmijanih mališana te njihove obitelji, prijatelje i druge posjetitelje, a nakon utrke i koncert benda Exponent pod pokroviteljstvom OO HDZ BiH Busovača i u organizaciji Ante Petrovića i škole sporta “Alfa”.

KUBAT AUTOMOBILE

Dječja utrka, događaj u organizaciji OO Mladeži HDZ BiH Busovača i udruge Mladi zajedno, za koji su ponajviše zaslužne Marija Ćosić i Mariela Livaja, uz članice i članove navedenih organizacija, organizirana je u povodu Dana općine Busovača.

Djeca su se u utrci kroz grad natjecala u dvije starosne skupine. Prva je bila za one od 5 do 8 godina, a druga za djecu starosne dobi od 9 do 13 godina. Utrke je svečano otvorio predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak koji je održao prigodni govor te okupljenima čestitao Dan općine Busovača.

Mališani, s osmijehom na licu, spremni i ponosni, u želji da pobjede, krug kroz grad, koji je krenuo od betonskog igrališta, preko ‘centra’, Ulicom branitelja domovine, potom pokraj pošte, istrčali su jako brzo te osvojili zaslužene i vrijedne nagrade.

Kod najmlađih, u kategoriji „Dječaci od 5 do 8 godina“ prvo mjesto osvojio je Anes Pašić, drugo Karlo Andrijašević, a treće Harun Mekić. Kod djevojčica, u istoj kategoriji, prvo mjesto pripalo je Tei Znahor, drugo Matei Tomas, a treće Emi Bagarić. U Kategoriji „Djevojčice od 9 do 13 godina“ najbolja je bila Eva Rajić, druga Iva Subašić, a treća Antonija Grubešić. Kod dječaka u ovoj kategoriji najbrži je bio Petar Ćosić, drugi je bio Matija Relota, a treći Milenko Brnjić.

Kako smo i naveli, najbolji su dobili zaslužene i vrijedne nagrade te diplome. Svi drugi sudionici dobili su prigodnu medalju kao uspomenu na Prvu dječju utrku u Busovači.

Na koncu, dodijeljene su i zahvalnice onima koji su pomogli održavanje ovog projekta. Tako je zahvalnicu dobio predsjednik FBiH Marinko Čavara, ministrica financija Mirjana Plavčić, predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto.

“Uz zahvalu našim pokroviteljima, ovom prilikom se želim zahvaliti i drugima koji su pomogli održavanje jednog ovakvog događaja. Cibela Decorations i naša Mirna Jovanović zaslužni su za prekrasno ukrašen start i cilj. Nije izostala ni pomoć univerzalne sportske škole “Alfa” te se ovom prilikom zahvaljujem i voditelju škole Anti Petroviću. Također, hvala sudionicima, roditeljima i posjetiteljima. Siguran sam kako je jučerašnji događaj početak dugogodišnje tradicije i aktivnosti koje ćemo iz godine u godinu organizirati u povodu Dana općine Busovača.”, naglasile su u izjavi za medije predsjednica OO Mladeži HDZ BiH Busovača Marija Ćosić i predsjednica udruge Mladi zajedno Mariela Livaja.

Druženje nakon završene utrke nastavljeno je uz svirku Exponent benda u kojoj je nekoliko stotina okupljenih uživalo pjevajući domaće rock hitove. Posjetitelje je tijekom večeri iznenadio i vatromet kojim je obilježeno 650. godina od prvog spomena Busovače. Za organizaciju svirke Exponent benda zaslužan je Ante Petrović s ekipom iz univerzalne sportske škole „Alfa“ Busovača, uz financijsku potporu OO HDZ BiH Busovača.