Nemoguća misija koja je bila pred Dinamom u uzvratu play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka pokazala se upravo tako – nemogućom. Dinamo je igrao bolje nego u Tiraspolu, u svakom segmentu igre nadvisio moldavski Šerif, ali sve to bilo je daleko premalo i nedovoljno za bilo što osim remija bez pogodaka.

KUBAT AUTOMOBILE

Početak je bio prilično buran jer je nakon samo četiri minute utakmice Šerif mogao povesti. Probio se kroz Dinamovu liniju Sebastien Thill i oštro pucao s desetak metara iskosa, no na sreću Modrih, pogodio je okvir gola. Samo par minuta kasnije udarac glavom okušao je Bruno Petković, ali vratar Šerifa krajnjim naporom izvlači loptu ispod grede.

Dinamo je imao odličnu šansu u 11. minuti. Duje Čop ubacio je nisko u sredinu, na desetak metara neometan se našao Luka Ivanušec, ali njegov udarac odlazi točno po sredini gola i lagan je zalogaj za gostujućeg golmana. Par minuta kasnije pucao je Čop, ali još jednom na pravom mjestu je vratar Athanasiadis koji je bio ponajbolji pojedinac Šerifa.

Premda je Dinamo bolje igrao, nije to djelovalo tako hrabro i kreativno. Dapače, na trenutke je bilo iznimno dosadno jer je Dinamo držao loptu u svom posjedu, ali nedovoljno kvalitetno je probijao Šerifovu obrambenu liniju i kreirao nešto konkretnije i opasnije. Završilo je tako prvo poluvrijeme bez prevelike nervoze za goste koji su imali ogromnu prednost.

U nastavku susreta Dinamo je u 53. minuti imao dobru šansu. Mislav Oršić tukao je s distance, ali kao i tijekom cijelog susreta, vratar Šerifa bio je nesavladiv. U drugom poluvremenu Dinamo je češće pokušavao udarcima iz daljine, koji su ponekad bili neugodni, ali češće potpuno neprecizni.

Osim tih „alibi“ udaraca s distance koji uspijevaju „jednom u životu“, Dinamo nije ništa naročito kreirao u nastavku. Damir Krznar je mijenjao, ubacivao svježe igrače, ali nevjerojatno je s koliko malo ideje je večeras Dinamo nastojao stići zaostatak od tri pogotka. U 77. minuti Oršić je uspio matirati vratara Šerifa, zabio za vodstvo, ali gol je opravdano poništen zbog zaleđa.

Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko pokušaja, najbolji onaj Petkovića s kraja susreta, ali rezultat se nije mijenjao. Šerif je tako prvi put u povijesti izborio nastup u Ligi prvaka, a Dinamo će se morati zadovoljiti Europskom ligom. Nakon 180 minuta play-offa, Šerif je postigao tri pogotka, Dinamo niti jedan.

To je nešto što doista mora brinuti sve u klubu. Nakon ovog susreta Dinamo napušta Lovro Majer, a za očekivati je da će ispadanjem iz Lige prvaka, još nekolicina igrača napustiti momčad. Objektivno govoreći, Dinamo trenutno ne izgleda kao momčad koja bi bila konkurentna u iole težoj skupini Europske lige, a o Ligi prvaka da ne govorimo.

Jasno je kako su pojačanja nužna, ali ona prava pojačanja koja bi mogla odmah nadomjestiti igrače kojih neće biti ili su na duži rok van stroja. Dinamo očekuje ne samo teška borba u Europi, već i zahtjevni protivnici u domaćem natjecanju. Za par dana Modri igraju s Osijekom, koji doduše nije u najboljoj formi, ali koji će biti izuzetno motiviran za aktualnog prvaka. Teški trenuci su pred Krznarom i pitanje je može li preokrenuti trend i zadržati poziciju glavnog trenera.

 

Izvor