Prigodnom posjetom i obilaskom danas je u JU Bolnici za plućne bolesti i TBC Travnik otvoren CT kabinet.

KUBAT AUTOMOBILE

Nabavom CT uređaja, Bolnica za plućne bolesti dodatno je unaprijedila dijagnostičke usluge, a kako je naglasio direktor, prim. dr. Emir Abdulović, CT aparat pomoći će u bržoj dijagnozi oboljenja pacijenata, a također će i samim time smanjiti opterećenje u bolnici.

CT uređaj financiran je zajedničkim sredstvima Ministarstva zdravstva KSB/SBK, Vlade Švicarske posredstvom UNDP-a, kao i sredstvima same bolnice.

FOTO: Agencija DAN

Ministar Zdravstva Kantona Središnja Bosna Anto Matić , koji je prije samo nekoliko dana uspio u izuzetno teškom periodu potpisati novi kolektivni ugovor s zdravstvenim djelatnicima, prigodom ovog izuzetno važnog događaja izjavio je za portal centralna.ba sljedeće:

“Ministarstvo je na zahtjev JU Bolnici za plućne bolesti i TBC Travnik sufinanciralo nabavku CT uređaja. Ovo je inače treću CT uređaj u našoj Županiji. Radi se o izuzetno značajnoj nabavci koja će pomoći i samim korisnicima, ali i djelatnicima koji će tako imati prigodu raditi na najmodernijim uređajima koji se mogu pronaći u nekim većim zdravstvenim centrima.

Ministarstvo pokušava stvoriti bolje zdravstvene uvjete korisnicima, te osigurati da nema velikog čekanja kada je u pitanju CT snimka i današnji događaj će sigurno unaprijediti ovu zdravstvenu uslugu i biti na korist svim stanovnicima Kanotna Središnja Bosna.”

Izvor: Centralna.ba