Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici koja je održana danas donijela odluku da zatvori ugostiteljske objekte u KS i produži policijski sat, a sve stupa snagu od sutra navečer.

KUBAT AUTOMOBILE
Na sjednici se raspravljalo o uvođenju strožijih mjera zbog loše epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a usljed nereagiranja viših razina vlasti da se uključe u borbu protiv koronavirusa.Donesena je odluka da se zatvore ugostiteljski objekti, a policijski sat će biti produžen od 21 sat do pet sati ujutro, potvrđeno je za Klix.ba

Premijer KS Edin Forto je poslao još jednom poruku višim razinama vlasti da djelimični lockdowni neće imati smisla, no na kraju je ipak donio odluku da zatvori kanton.

Ranije večeras je objavljena i informacija Vlade KS da su Saboru proslijedili na razmatranje Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo kako bi se osigurale naknade poslovnim subjektima koji su ugroženi epidemiološkom situacijom.

Informacije o tome što će točno podrazumijevati ova naknada i za koje razdoblje još uvijek nisu poznate, a očekuje se da Vlada KS obrazloži svoje odluke.

Izvor: Klix.ba