Očajna majka Jasna Badžak iz Mostara, odala je potresnu posvetu svom “voljenom” sinu Svenu Badžaku, koji je izboden nožem u Londonu. Podsjetimo, polaznik privatnog sveučilišta u Londonu Sven Badzak, (22), bio je u subotu uvečer na putu za Waitrose kako bi kupio sok od naranče za svoju majku Jasnu, kad je skupa sa svojim prijateljem Bobijem (16) napadnut na Willesden Lane u Kilburnu nešto iza 17.30. Svjedoci su ga gledali kako na ulici umire od uboda s torbom pored sebe. Tako je u 24 sata postao druga žrtva koja je umrla od napada nožem u britanskoj prestonici. Više od desetak drugih osoba napadnuto je noževima tijekom vikenda u Londonu. Policija je potvrdila da su Sven i njegov prijatelj Bobby izbodeni nožem nakon “svađe” sa “skupinom muškaraca”. Proganjani su, a kada je Sven pao na zemlju, napalo ga je nekoliko nasilnika i usmrtilo ga.

KUBAT AUTOMOBILE

Njegova majka Jasna Badžak se na Twitteru izravno obratila Borisu Johnsonu, podijelivši sliku Svena koji se kao dijete slikao sa njim, napisavši: “Boris, ovo s tobom je moj jedini sin Sven, i poznavao si ga dok je pomagao u tvojoj kampanji. Sven je jučer ubijen, a policija ne čini ništa. Molim vas, nađite nekoga da mi pomogne.”

Jasna je medicinsku školu pohađala sa samo 16 godina i kaže da se “trudila” svom sinu pružiti najbolji mogući život. Pohađao je otmjenu školu Weatherby, a potom Sveučilište Roehampton – i namjeravao je postati odvjetnik, kazala je njegova mama.

Jasna je također preklinjala bivšeg kancelara Georgea Osbornea da pomogne obitelji nakon Svenova ubojstva. Objavila je sliku Svena kao malog djeteta koje se sastalo s Osborneom – koji je 2017. godine postao zastupnik.  Napisala je: “George, ti poznaješ mog jedinog sina Svena na fotografiji sa tobom i sa mnom. On je sinoć ubijen, nakon što je izboden nožem jer se usudio ići u Waitrose i Bagel u trgovinu. Potom je kritizirala londonsku policiju kako je “užasna”. “Nisam ni vidjela svog mrtvog sina. Možete li mi pomoći?”, zavapila je Jasna.

Inače Jasna je bila i konzervativna aktivistica koja je sudjelovala u kampanjama ove stranke.

www.vecernji.ba