Policajci u zaštitnoj opremi i dalje čuvaju ulice oko Kapitola. Gradonačelnik Washingtona izdao je preko noći policijski sat.

KUBAT AUTOMOBILE

Šef policije DC kaže da su od 21:30 sati po lokalnom vremenu izvršili 52 uhićenja, četiri zbog nošenja pištolja bez dozvole, jedno zbog nošenja zabranjenog oružja, 47 zbog kršenja policijskog sata i nezakonitog ulaska.

Pronađene su dvije bombe sa cijevima, jedna iz ureda Demokratskog nacionalnog odbora, nedaleko od Capitola, i jedna iz obližnjeg sjedišta Republikanskog nacionalnog odbora, javlja CNN.

Ozlijeđeno 14 policajaca

Gradonačelnik DC-a Bovser i šef policije Robert Contee održali su pres konferenciju zbog prosvjeda.

Rekli su da je žena koja je upucana bila dio grupe više pojedinaca koji su prisilno ušli u sobu kuće koja je još uvijek zasjedala, prenosi Avaz.

Suočili su se s njima policajci u civilu, a policajac je izvukao oružje i ispalio ga.  Žena je prebačena u bolnicu i proglašena mrtvom. Vlasti joj zadržavaju osobnu iskaznicu dok se ne obavijeste najbliži rođaci.

Rekli su i da su umrle još tri osobe, jedna je bila odrasla žena, a drugo dvoje muškarci. Ozlijeđeno je najmanje 14 pripadnika policijske uprave Metro. Dvoje je primljeno u bolnicu, jedan je imao ozbiljne ozljede nakon što su ga uvukli u masu, a drugog je projektil pogodio u lice.

www.vecernji.ba