Nogometaši Bayerna stvorili su četiri boda prednosti pred najbližim pratiteljima pobijedivši u nedjeljnom dvoboju 16. kola njemačke Bundeslige gostujući Freiburg s 2-1 (1-0).

KUBAT AUTOMOBILE

Bavarci su poveli već u 7. minuti kad je njihov prvi topnik Robert Lewandowski pogodio mrežu na asistenciju Thomasa Muellera. No, gosti su unatoč inferiornosti uspjeli izjednačiti u 62. minuti pogotkom Nilsa Petersena koji je nekoliko trenutaka prije ušao u igru.

Bavarce je još jednog kiksa, nakon nedavnog ispadanja u njemačkom Kupu, spasio Thomas Mueller pogotkom u 74. minuti na dodavanje Leroya Sanea.

Srpski napadač Luka Jović postigao je dva pogotka u povratničkom nastupu za Eintracht koji je na svom stadionu u Frankfurtu s 3-1 (1-1) nadigrao Schalke u posljednjoj utakmici 16. kola njemačke Bundeslige.

Eintracht je poveo golom Silve u 28. minuti, ali je već minutu poslije izjednačio Hoppe. U 62. minuti je trener domaćih Adi Huetter ubacio povratnika iz madridskog Reala u igru, a Jović je već deset minuta poslije odgovorio pogotkom za vodstvo 2-1. Srpski napadač je u prvoj minuti sučevog dodatka potvrdio pobjedu Eintrachta.