Središnje izborno povjerenstvo danas je objavilo službene rezultata za lokalne izbore 2020. i raspored mandata u OV Kiseljak.

KUBAT AUTOMOBILE

Već se danim piše o povijesnom rezultatu HDZ-a BiH u Kiseljaku i rezultatu Mladena Mišurića Ramljaka koji ulazi u svoj 5. mandat.

No o načelniku i njegovom putu ka 5. mandatu pisati ćemo drugom prigodom sada je već jasno kako je pod njegovim vodstvom HDZ BiH ostvario povijesni rezultat od 14 mandata u OV Kiseljak. Ostatak od 11. mandata raspodijelio se između SDA – 6 mandata, SDP – 2 mandata i HSP – 1 mandat.

Raspored mandata OV Kiseljak

Kada su u pitanju kandidati za načelnika, ono što je u fokusu medija je činjenica kako je Mladen Mišurić Ramljak osvojio 5. mandata i to kako. Osvojio je preko 60% ukupnih glasova tako da svi ostali protukandidati nisu imali baš nikakve šanse. Ovakva pobjeda nije zabilježena u bližoj povijesti Središnje Bosne.

Rezultati izbora za Načelnika Kiseljak

Na sljedećim fotografijama donosimo Vam imenom i prezimenom nove vijećnike OV Kiseljak iz svih političkih stranaka koje će participirati u vijeću. Ovdje je bitno naglasiti kako je nositelj liste koalicije HDZ BiH, HSS Stjepan Radić dr. Nino Baban osvojio najviše glasova od svih kandidata – 1083

Vijećnici u OV Kiseljak iz reda koalicije HDZ BiH, HSS Stjepan Radić
Vijećnici u OV Kiseljak koalicije Hrvatski pokret za Kiseljak i HSP-a
Vijećnici u OV Kiseljak iz reda SDA
Vijećnici u OV Kiseljak iz reda SDP-aIzvor