Poštovane sugrađanke i sugrađani, svjedoci ste kako se u posljednje vrijeme intenzivno radi na uređenju samog gradskog središta, gdje izgradnjom pješačkih staza želimo, ne samo uljepšati grad, nego i povećati sigurnost pješaka, a prije svega djece i njihovih roditelja.

KUBAT AUTOMOBILE


Također, kad je u pitanju sigurnost djece koja pohađaju osnovne škole u Kiseljaku, a njih je 800, urađena je nova regulacija prometa u Ulici Ivane Brlić Mažuranić i dijelom u Ulici Stjepana Radića, postavljanjem nove prometne signalizacije, kao i ugradnjom usporivača prometa, tzv. ležećih policajaca.


Budući su se na društvenim mrežama pojavile razne objave u kojima se tvrdi kako to nisu adekvatni usporivači brzine, pa čak i da nam oni uopće nisu bili potrebni, želim vas informirati da sve što radimo – radimo u interesu zaštite i sigurnosti djece i svih ostalih korisnika javnih prometnica. Također naglašavam kako su ovi usporivači brzine privremeno rješenje i da će Proračunom za 2021. godinu biti predviđena nabava tzv. urbanih usporivača, koji su već ugrađeni u Ulici Kraljice Katarine i Obala hrvatske mladeži, a oni već postavljeni u Ulici Ivane Brlić Mažuranić i Ulici Stjepana Radića, po potrebi će u zimskom razdoblju biti uklonjeni, radi što efikasnijeg čišćenja gradskih ulica u zimskim uvjetima.


Nadam se da uvažavate i podržavate sve što je urađeno, te naglašavam kako su svi uposlenici tijela uprave Općine Kiseljak maksimalno angažirani na poboljšanju uvjeta života, a kroz to i na poboljšanju uvjeta na prometnicama, ne samo u gradskom središtu, nego na području cijele općine.

NAČELNIK OPĆINE KISELJAK
Mladen Mišurić-Ramljak

 

Kiseljak.info