Sarajevo Film Festival počinje danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Zbog složene epidemiološke situacije, 26. po redu Sarajevo Film Festival se od 14. do 21. kolovoza održava u online formatu.

Iako postavljanje crvenog tepiha ispred Narodnog pozorišta podsjeća na početak festivalskih dana i noći, ove godine on ima samo simbolično značenje, jer se Sarajevo Film Festival prvi put održava u virtualnom svijetu, javlja N1.

“Najvažnije je od svega da to bude, da se ne naruši kontinuitet. Prisutan će biti onaj tko ima tehničke mogućnosti da bude online i sve to promatra i u redu je. Važno je da smo u svijesti tu i da se ne damo. Znači fajteri, borci”, kazao je glumac Miki Trifunov.

“Neobičan je osjećaj upravo zbog toga što nedostaje ta luda atmosfera u gradu i ta energija ipak”, kazala je Elma Tataragić, izbornica natjecateljskog programa SFF-a.

Složili bi se mnogi, no surova svakodnevnica je podijelila javno mnijenje o važnosti održavanja Festivala.

“Mislim da imam većih problema nego to, tako da je to ok”, kazao je jedan mladi otac s djetetom.

Festival je zamišljen tako da će gledatelji putem platforme ondemand.sff.ba moći gledati filmove, pratiti predavanja i razgovore s autorima.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival otvorit će film Pjera Žalice “Koncentriši se baba”. Ovaj film kao i sva ostala filmska ostvarenja iz regije i čitavog svijeta posjetitelji festivalske platforme moći će gledati sedam dana nakon prvog dana prikazivanja.

www.vecernji.ba