Na sjednici OO HDZ BiH Busovača, održanoj u utorak 11.8.2020.godine, jednoglasno je usvojena odluka da Stipo Krišto, bude kandidat HDZ-a BiH za poziciju načelnika Općine Busovača.

Stipo Krišto je profesor povijeti i zemljopisa, dugogodišnji je član općinskog odbora HDZ BIH Busovača, četiri mandata je izabran za vijećnika u Općinsko vijeće te je aktualni ravnatelj Srednje škole „Busovača“ .

“Zahvaljujem OO HDZ BiH Busovača, na ukazanom povjerenju i odluci da upravo ja budem kandidat za poziciju Načelnika na općinskim izborima 2020.godine.
Iskreno se nadam kako je sama kandidatura uslijedila kao posljedica mog doprinosa razvitku društvenog i političkog života u Busovači.
Nadam se kako ću dobiti potporu većine glasača na predstojećim izborima jer mislim kako svojim angažmanom mogu doprinijeti promjenama koje će uveliko pomoći svim građanima Busovače.” izjavio je kandidat za načelnika Stipo Krišto.
Bitno je napomenuti kako će OO HDZ Busovača voditi pozitivnu kampanju spram svih drugih političkih stranaka u Busovači, naš je stav da lokalnu vlast kroz poziciju načelnika želimo voditi drugačije i ono što je najbitnije na dobrobit svih građana općine Busovača
Na spomenutoj sjednici usvojena je i odluka da Josip Mravak, predsjednik OO Mladeži HDZ BiH Busovača i aktualni predsjedatelj Općinskog vijeća, bude nositelj liste kandidata za Općinsko vijeće Općine Busovača.

Na listi će biti kandidatkinje i kandidati iz svih ogranaka i mjesnih zajednica, osobe iz gospodarske, religijske, braniteljske te kulturno-sportske sfere općine Busovača, raznoliki po profesionalnom usmjerenju, te mnogo mladih ljudi spremnih za poboljšanje životnih uvjeta uz provjerene i iskusnije članove naše lokalne zajednice.

Vrijedi istaknuti da su sve stranke s hrvatskim predznakom u općini Busovača podržale HDZ-ovog kandidata kao kandidata za načelnika Općine Busovača.

Izvor: Facebook stranica OO HDZ BIH Busovača