Večeras je s početkom u  19 sati održana sjednica OO HDZ BiH Uskoplje , koja je jedna od najuspješnijih općinska organizacija HDZ-a  u Središnjoj Bosni, i na kojoj se  odlučivalo o kandidatu za načelnika općine Gornji Vakuf/Uskoplje na predstojećim lokalnim izborima.

Jednoglasnu podršku dobio je Dražen Matišić, predsjednik ove općinske organizacije,te će ujedno biti kandidat za načelnika općine Gornji Vakuf/Uskoplje.  Odluka je donesena na temelju prijedloga svih 10 temeljni ogranaka HDZ BiH Uskoplje i jednoglasnom podrškom općinskog odbora. Od ranije je već poznato kako su hrvatske političke stranke na području općine Gornji Vakuf/Uskoplje donijele odluku o zajedničkom kandidatu za načelnika što pokazuje jedno odgovorno ponašanje svih političkih sudionika s hrvatskim političkim predznakom.

Dražen Matišić, rođen je 18.10.1983., oženjen je i otac dvoje djece. Završio je srednju školu u Gornjem Vakufu/Uskoplju.  Diplomirao je elektotehniku na  FESB-u, Sveučilište u Splitu,.

Predsjednik HDZ-a BiH Uskoplje postao je 2015. Jedan mandat  izabran je u Dom Naroda PFBiH, a više puta biran je u Sabor Županije Središnja Bosna.

Dražen Matišić u javnosti poznat je kao dosljedan političar koji svoju karijeru gradi na borbi i brizi za lokalnu zajednicu. I ovaj put pokazao je kako treba da se ponašaju mladi lideri preuzevši na sebe odgovornost kandidature na predstojećim lokalnim izborima. HDZ BiH Uskoplje u zadnja dva izborna ciklusa ostvarila je povijesne rezultate . Broja glasova je po statističkim pokazateljima povećan za 119%.

Na istoj sjednicu za nositeljicu liste za Općinsko vijeće Gornji Vakuf/Uskoplje izabrana je uspješna doktorica Mr.Sc. Ana Novaković , specijalist interne medicine – subspecijalist kardiolog

Na ovaj način OO HDZ-a Uskoplje kao i sve političke stranke sa hrvatskim predznakom poslale su snažnu poruku uoči predstojećih lokalnih izbora.

Izvor: Centralna.ba