Večeras je s početkom u 18 sati započela sjednica OO HDZ BiH Vitez na kojoj je i službeno najveća i najmasovnija općinska organizacija HDZ-a u Središnjoj Bosni odlučivala o kandidatu za načelnika općine Vitez na predstojećim lokalnim izborima.

Kako doznajemo jednoglasnu podršku dobio je  Boris Marjanović, predsjednik ove općinske organizacije, te će tako biti kandidat za načelnika općine Vitez.  Od ranije je već poznato kako su hrvatske političke stranke na području općine Vitez odlučile zajednički predložiti kandidata za načelnika što je pokazatelj zrelog i odgovornog ponašanja svih politički bitnih čimbenika na području općine Vitez s hrvatskim predznakom.

Boris Marjanović , rođen je 13.9.1976., oženjen je i otac dvoje djece. Završio je srednju školu u Vitezu ,smjer strojarski tehničar, a 1999. diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Mostaru, odsjek povijest-zemljopis.

Predsjednik OO HDZ-a BiH Vitez postao je početkom 2013. ,a član je iste od 1995. U dva navrata izabran je u Parlament FBiH i to kao zastupnik od 2104. – 2018., te od 2018. – 2022.

Obnašao je dužnost ravnatelja Srednje škole u Vitezu od 2014. – 2019.

Kada se uzmu u obzir okolnosti u kojima će se odvijati lokalni izbori u Bosni i Hercegovini i činjenica kako je Vitez strateški bitna općina za Hrvate Središnje Bosne, slobodno se može komentirati kako se radi o liderskom potezu Borisa Marjanovića.  Treba također napomenuti kako je Boris Marjanović i 2013. preuzeo OO HDZ-a BiH Vitez u teškom trenutku kada je Vitez upravo zbog podjela među hrvatskim političkim strankama ostao bez pozicije načelnika.

Na ovaj način OO HDZ-a BiH Vitez kao i sve političke stranke sa hrvatskim predznakom poslale su snažnu poruku uoči sudbonosnih izbora za Hrvate Viteza, ali i Hrvate Središnje Bosne.

Izvor: Centralna.ba