Na redakcijski mail stiglo je priopćenje za javnost OO HDZ Bugojno vezano za nedavni pronalazak ostataka ljudskih skeleta na Rostovu, a za koje se sumnja da pripadaju nestalim bugojanskim Hrvatima.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Iščekujući ekshumaciju posmrtnih ostataka koji su pronađeni 16.srpnja 2020.godine na lokalitetu Ravnog Rostova u općini Bugojno, a koja je predviđena za četvrtak 23.srpnja 2020.godine iskreno se nadamo kako će se konačno rasvijetliti sudbina nasilno odvedenih i nestalih Hrvata iz bugojanskih logora koji su bili pod nadzorom takozvane armije BiH i kako će obitelji nakon dugo vremena moći upaliti svijeću i pomoliti se dragome Bogu za smiraj duša svojih najmilijih.

Simptomatično je kako se sve događa u trenutku kada se treba imenovati ministar sigurnosti koji je izravno zapovijedao oružanim snagama koje su počinile zločine, ali isto tako i u vremenu kada se pripremamo na dostojanstven način obilježiti  obljetnicu stradanja Hrvata u Bugojnu.

Ne možemo se oteti dojmu, u trenutku kada su zašutjeli gotovo svi, progovaraju kosti mučki ubijenih ljudi. Još jednom kosti pokazuju nadu nama živima kako trebaju nakon svih ovih godina pronaći toliko željeni mir i dostojanstvo.

OO HDZ BiH Bugojno

 

 

 

Izvor