Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnih djela iskorištavanja djeteta ili maloljetnika radi pornografije i zadovoljenja pohote pred djetetom ili maloljetnikom.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Policijske stanice Velika Kladuša, priopćeno je iz Granične policije.

Istog dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina, lišen je slobode D. K. (1984) jer ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti. Službenici JGP Gradiška su bh. državljanina predali službenicima Sudske policije Bihać.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 15. srpnja 2020., na letu za Bilund, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode E. Č. (1981). Utvrđeno je da je za ovim državljaninom BiH i Kraljevine Norveške Policijska uprava Prijedor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela paljevine. Predat je službenicima PU Prijedor.

Izvor: Klix.ba