Danas se u Bosni i Hercegovini prijepodne očekuje sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 14 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stupnjeva.

U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 6 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stupanj. Biometeorološka prognoza je povoljna.

Pri tome će, naročito u unutrašnjosti, biti dosta svježije tijekom jutra, na što bi kronični bolesnici i meteoropate trebali obratiti pažnju, te se prikladno odjenuti. U ostatku dana toplije i ugodnije u cijeloj zemlji. Na jugu bi, povremeno jača bura, mogla uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama.

Sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, a u poslijepodnevnim satima umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stupnjeva.

U nedjelju se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa sjeverozapada koji će uvjetovati kišu od jutarnjih sati na sjevernim područjima i zahvatit će cijelu zemlju do sredine dana. Padavine su većinom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje od 17 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu do 24 stupnjeva.