Vrhunac klupske rukometne sezone već godinama je Final Four Lige prvaka koji se krajem svibnja ili početkom lipnja, ovisi kako kad, igra u Lanxess Areni u Kölnu.

Termin završnog turnira za ovu sezonu već je u dva navrata pomican pa konačna odluka, koju je nedavno donijela Europska rukometna federacija (EHF) glasi da će se igrati u tjednu između Božića i Nove godine, 28. i 29. prosinca. Nesvakidašnja je to situacija jer ćemo novog prvaka Europe dobiti u trenutku kada već dobrano počne nova sezona, a još je čudnije ono što je ovog petka izglasao EHF.

Odlučili su da se utakmice osmine finala i četvrtfinala Lige prvaka uopće neće igrati i usput odmah odredili sudionike Final Foura. Bit će to BarcelonaPSGKiel i Veszprem koji su u tzv. elitnim skupinama (A i B) ovosezonske Lige prvaka završili na prva dva mjesta.

Zatvorena vrata prvacima Europe iz 2018. i 2019.

Neobičan je ovo i dosad neviđen potez koji će kod nekih klubova zasigurno izazvati zgražanje. Primjerice, kod aktualnog prvaka Europe Vardara koji je trebao igrati u osmini finala s još jednim klubom koji se itekako nadao nastupu na završnom turniru, mađarskim Pick Szegedom.

Dekretom EHF-a otpali su i vrlo jaki Flensburg te Montpellier, prvak Europe iz 2018. godine.