Daleko od očiju javnosti odvio se iznimno zanimljiv scenarij za sve ljubitelje Hrvatskog športskog kluba Posušje. Bez obzira što je nogomet, a i općenito sav sport stao, vijest je ovo koja će puniti rubrike svih sportskih, a i drugih portala. Jučer je, naime, gospodin Zdravko Mamić preuzeo sve ovlasti nad Hrvatskim športskim klubom Posušje. To je za posuski.info potvrdio i glavni tajnik kluba, gospodin Vinko Begić.

Kontaktirali smo i aktualnog predsjednika kluba, gospodina Darija Sesara koji je u kratkoj izjavi najavio da i on ostaje u klubu kao član uprave, a gospodina Mamića poziva na veliku odgovornost te ostvaranje najavljenih planova.

Velika je ovo stvar za posuški sport općenito. Mamić ima jako veliko iskustvo u vođenju jednog nogometnog kluba, a o poznanstvima igrača i menadžera ne treba ni govoriti. Pretpostavka je da će Mamić, nakon što Posušje uđe u prvu ligu, a to je već gotova stvar, dobar dio igrača iz Dinama dovesti u Posušje na posudbu. Osim toga, sigurno će i restrukturirati cijeli omladinski pogon i iskoristiti hercegovačke talente za neki veći sportski iskorak.

Gospodina Zdravka Mamića smo kontaktirali u večernjim satima, a u par rečenica nam je objasnio cijelu priču te njegovu izjavu prenosimo u cijelosti: “Da, istina je. HŠK Posušje ima jako dobru infrastrukturu i jako puno mogućnosti za izgradnju kvalitetnog stadiona te pomoćnog terena što je jako bitna stavka. Moj cilj i sve ono što želim postići ovdje u Hercegovini mogu svesti u jednu rečenicu: ‘Od HŠK Posušja ću napraviti GNK Dinamo!’”

Tako je cijela zbrka oko nesretnog koronavirusa zasvjetlila jednom pozitivnom viješću, a ona je da će se Posušje uskoro vratiti tamo gdje i pripada: U sam vrh BiH nogometa. S Mamićem vjerojatno i u redovito europsko natjecanje. Možda nekad dođe i takva vijest, dragi naši Posušani, ali na bilo koji drugi dan u godini, javlja Posuški.info.