Zahvaljujući višegodišnjoj uspješnoj suradnji Veleposlanstva Republike Bugarske u BiH s općinom Kiseljak, prva polovina tjedna u Kiseljaku bila je rezervirana za Dane Bugarskog fima.  Od ponedjeljka do srijede u kinodvorani Hrvatskog doma u Kiseljaku besplatno se moglo pogledati nekoliko filmskih ostvarenja iz Bugarske, a prvog dana u projekciji filma “Žvaka” uživali su učenici  Srednje strukovne škole Fojnica u Kiseljaku “Uistinu sam sretna što vidim toliko mladih ljudi, kao i ostalim koji će pogledati neki od filmova, želim da uživaju u dostignućima suvremene bugarske kinematografije” , istaknula je Augustina Tsvetkova, veleposlanica Bugarske u našoj zemlji, koja je nazočila svečanosti otvorenja manifestacije koju je iniciralo Veleposlanstvo Bugarske u Bosni i Hercegovini.

  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/

Uz veleposlanicu Tsvetkovu, na svečanosti je bio Mladen Mišurić-Ramljak, načelnik općine Kiseljak, koji je i ovom prilikom istaknuo dobru višegodišnju suradnju s bugarskim Veleposlanstvom u našoj zemlji, a koja je rezultirala mnoštvom projekata namijenjenih najmlađim  Kiseljačanima, ali i aktivnostima na uspostavi i jačanju gospodarske suradnje.

  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/

Suradnja općine Kiseljak i Veleposlanstva Bugarske u BiH počela je za vrijeme mandata prošlog veleposlanika Angela Angelova kada su pod pokroviteljstvom Veleposlanstva u Kiseljaku otvorena tri dječja igrališta: U lepenici , Rauševcu te naselju Malinjak. Ukupna vrijednost svih triju igrališta je 50 tisuća KM. Suradnja je ostarena i u brojnim drugim oblastima, uključujući i gospodarstvo, kroz povezivanje ovdašnjih  izvoznika s tvrtkama u Bugarskoj.

  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/

Godine 2016. dodijeljena je i plaketa  Općine Kiseljak tadašnjem veleposlaniku Angelovu, a suradnju s općinom Kiseljak nastavila je i aktualna veleposlanica Tsvetkova. Nakon otvorenja manifestacije Dani bugarskog filma održan je i sastanak izaslanstva Veleposlanstva i Općine Kiseljak, a razgovaralo se  o budućim oblicima suradnje koji uključuju i nove zajedničke projekte.

Izvor: Tiskovno izdanje Večernjeg lista

(A Popović)