U ponedjeljak (22.10.2019.) u zgradi Hrvatskog doma u Kiseljaku službeno su otvoreni dani bugarskog filma. Riječ je o projektu iniciranom od strane Veleposlanstva Republike Bugarske u BiH a koji je rezultat višegodišnje suradnje ove institucije i Općine Kiseljak. Dane bugarskog filma službeno su otvorili aktualna veleposlanica Augustine Tsvetkova i načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak.

Manifestacija je otvorena sa projekcijom igranog filma „Žvaka“.

-U utorak, 22. listopada, od 18:00 sati u okviru manifestacije je predviđena projekcija filma “Svijet je veliki i spasenje je iza ugla” u kojem jednu od glavnih uloga igra srpski glumac Predrag Miki Manojlović.

Redatelj: Stefan Komandarev
2008/145 min.
U ulogama: Predrag “Miki” Manojlović, Karlo Ljubek, Hristo Mutafčiev
Priča o Aleksu, koji uz pomoć svog karizmatičnog dede, Bai Dan, započinje putovanje da bi shvatio ko je.
8 nagrada i 6 nominacija na Međunarodnim festivalima. Manifestacija je otvorena sa projekcijom igranog filma „Žvaka“.

-U srijedu, 23.listopada, od 18:00 sati u okviru manifestacije je predviđena projekcija filma „Majmun“.

Film će biti prikazan u dvorani Hrvatskog doma Kiseljak (kino dvorana) u ponedjeljak, 21. listopada 2019. g. u 16:30 sati u originalnoj verziji titlovan na BHS jezik.

Redatelj: Dimitar Kocev-Šošo
2016/93 min.
U ulogama: Aleksandra Kostova, Julian Vegrov, Ana Papadopulou, Radina Baršoš
Ovo je priča koja pokreće pitanja u vezi sa suočavanjem sa životom i smrću, sudbinom, usamljenim postojanjem ljudskih bića i brzim duhovnim razvojem u teškim životnim okolnostima. Film ostavlja gledatelju osječaj topline i bliskosti sa glumcima.

  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/