Ovdje sam došao osvojiti medalju i u tome sam uspio – izjavio je bh. atletičar Amel Tuka nakon što je u finalu utrke na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio drugo mjesto i naslov doprvaka svijeta.

Tuka je istrčao svoj najbolji rezultat u sezoni 1:43.47 što mu je donijelo najveći uspjeh u karijeri, nakon što je 2015. na SP-u u Pekingu osvojio treće mjesto, javlja Fena.

– Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim s mojom obitelji cijelom državom. Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio svladati. Konačno sam se vratio, dobro trenirao cijelu sezonu. Ovdje sam došao da osvojim medalju i u tome sam uspio. Ovo je moja druga velika medalja nakon Pekinga 2015.- rekao je Tuka.

Prvo mjesto s rekordom svjetskih prvenstava osvojio je Amerikanac Donovan Brazier (1:42.34), dok je treće mjesto osvojio Kenijac  Ferguson Cheruiyot Rotich (1:43.82).

– Svi ovdje treniraju veoma dobro cijelu sezonu. Ja živim u Italiji i treniram. To nije jednostavno za mene i obitelj. Ovo su veoma emotivni trenutci za mene. Moram čestitati Brazieru i poželjeti mu sve najbolje – dodao je najbolji bh. atletičar.

– Ljudi, srebreni sam. Presretan sam. Hvala Bogu na svemu. Riječima ne mogu opisati osjećaje. Hvala vam i volim vas… Vaša podrška mi je bila vjetar u leđa – kratko je poručio Tuka nakon utrke na svom Facebook profilu.