Nastupima folklornih društava, te izložbama nošnji, rukotvorina i umjetnina, u subotu su u Derventi održane osme Posavske kulturne večeri u organizaciji udruženja “Posavljak” iz Bijelog brda.

Ove godine na manifestaciji je nastupilo sedam kulturno-umjetničkih društava, rekla je predsjednica udruženja Jelica Blažević, dodajući da je taj broj mogao biti i veći da kapacitet prostora nije ograničen.

– Osma godina održavanja manifestacije je dokaz da smo ostvarili cilj našeg okupljanja i mi smo zadovoljni, istakla je Blažević, dodajući da je novina ovogodišnje manifestacije izbor najljepšeg momka i djevojke Posavske večeri.

Jedan od počasnih gostiju bio je potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković koji je čestitao organizatorima na tome što iz godine u godinu na jednom mjestu uspijevaju da okupe veliki broj Hrvata, od kojih većina ne živi ovdje.

Manifestaciju su obogatili nastupi društava “Bijelo brdo” iz Zagreba, “Breške” iz Tuzle, “Ivo Šimić” iz Odžaka, “Preporod” iz Dugog Sela, “Koraćanski dukati” iz Koraća, “Posavski vez” iz Beča i naše društvo     “ fra Karlo Kujundžić” iz Brestovskog.

Naše Društvo predstavilo se sa igrama Lepeničke i Sarajevske doline u izvedbi odrasle folkorne skupine, a pjevačka skupina predstavila se bećarcem i pjesmom. U narednu subotu nastupamo na Međunarodnoj kulturnoj manifestaciji Lepeničke jeseni na kojim će biti upriličeno 40. izdanje ove kulturne manifestacije – izjavila je predsjednica HKUD fra Karlo Kujundžić Ivana Tomičić Vujica.

  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/
  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/