Dinamo ne da neće biti kanta za napucavanje u Ligi prvaka, Dinamo je nakon velike pobjede nad Atalantom (4:0), ali prije svega igre postao legitiman i veliki kandidat za prolazak dalje. Iako je ovo tek prva utakmica, ovakva partija Dinama mora zagolicati maštu, probuditi svaki optimizam, jer ovo u Maksimiru bilo je fenomenalno.

Talijansku momčad su na koljena bacili trostruki strijelac Oršić (32., 42., 68.) i Leovac (10.)

Dinamov trener Nenad Bjelica pomalo je iznenadio sa sastavom, odnosno formacijom, odlučio je zaigrati s tri igrača u zadnjoj liniji, s tri stopera Theophileom, Dilaverom i Perićem. Kod Bjelice plavi još nisu igrali u toj formaciji, zadnji put je to u nekoliko utakmica i to samo u nekim trenucima koristio Zoran Mamić. Bokovi su bili uobičajeni, Stojanović i Leovac trebali su pomagati zadnjoj liniji, ali i odlaziti prema naprijed jer Atalanta je znala imati problema po bokovima. Ispred trojice u sredini ordinirao je Dani Olmo, a u napadu su bili Oršić i Petković.

S druge strane talijanski strateg svoju formaciju nije mijenjao, oporavljenik Muriel bio je na klupi zajedno s našim reprezentativcem Marijom Pašalićem. No, Bjelica je pokazao da je profesor, svojom taktikom uništio je Atalantu u prvom poluvremenu, uz pomoć svojih ‘kamikaza’ koji su se bacali na glavu, čupali travu…

Dinamo je furiozno, strašno krenuo i napao. Dva čudesna prodora Olma zakuhala su stvar pred vratima Atalante, pa onda prolaz Ademija, ali povrtnu loptu Petković nije uspio pospremiti. Stalno je bilo opasno u tim uvodnim minuta i Atalanta je pala nakon deset minuta. Opet je Olmo sve ispremiješao, njegov je udarac odbijen, ali je lopta došla do plavih, pa je s desne strane ubacio Stojanović, a drugi bek, Leovac, zakucao pod prečku za vodstvo Dinama. Kakav je to početak Dinama, dugo nismo vidjeli nešto ovakvo.

I onda je Dinamo zaigrao pametno, mirno, nije Atalanti dao da napravi nekakvu ozbiljnu priliku, a je bljesnuo novi krasan napad plavih, Olmo je odigrao za Leovca, a dotadašnji strijelac pretvorio se u asistenta krasnom povratnom loptom koju je sa 16 metara preciznim udarcem u sami kut pospremio Oršić za 2:0 vodstvo Dinama. I prije odlaska na odmor novi udar Bjeličinih trupa, sada je Ademi u padu glavom vratio, a Oršić iz blizine lako poslao loptu u mrežu za svoj drugi pogodak.

Ovo je bilo poluvrijeme iz snova, prekrasnooo! Ne sjećamo se tako dobrog poluvremena, možda je ono protiv Celtica s Prosinečkim bilo slično.

I u nastavak je Dinamo krenuo odlično, Petković je imao priliku, a po prvi put je ozbiljnije Atalanta zaprijetila u 55. minuti, no Pašalić, koji je ušao, nije bio precizan. No, zato je bio precizan ponovno Oršić, Theophile je opalio dugu loptu, Oršić primirio i zabio svoje treći pogodak ove divne maksimirske večeri.