HKD Napredak kao društvo s dugom tradicijom, koja drži do kvalitete rada kako svoje središnjice tako i podružnica, ozbiljno shvaća svoju zadaću koju si je predodredila u društvu te u skladu s time i djeluje. Kao odgovorno društvo ima svoju viziju i misiju koju nastoji promovirati putem podružnica kroz različite vrste djelovanja. U svrhu što boljeg i kvalitetnijeg rada delegacija HKD Napretka, koju čine predsjednik društva gdin Nikola Čića, dopredsjednik gdin Josip Križanović i gdin Josip Nikolić, član središnje uprave. Odlučili su se na obilazak svih podružnica kao i institucija od značaja za rad društva.

Danas, dana 12. rujna, posjetili su, u prostorijama Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta ŽSB, gdin-a Bojana Domića, aktualnog ministra. Tema sastanka bila je rad Napretkovih podružnica na prostoru ŽSB kao i podrška radu istih podružnica.

Nadalje, jedna od bitnijih tema o kojoj se razgovaralo bila je i problematika povrata Napretkove imovine u ŽSB te pokretanje projekata izgradnje Napretkovih domova kulture koji bi bili od velikog značaja za djelovanje samoga društva te svih aktivnih članova društva, kao i osoba koje su bilo direktno ili indirektno uključene ili dijelom Napretkovih projekata.

Ministar Domić izrazio je spremnost za suradnju u svim aktivnostima koje će Napredak i njegove podružnice provoditi na prostoru ŽSB.

u Konačnici, delegacija HKD Napredak će u sljedeća 2 dana posjetiti jedan dio podružnica u Središnjoj Bosni i otvoriti mnoge teme vezane za probleme u radu i pokretanje novih projekata unutar podružnica.