S ciljem poboljšanja kvalitete usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, danas je u Dom zdravlja Kiseljak isporučen novi ultrazvučni aparat. Vrijednost investicije iznosi 58.382,98 KM.

Uz nazočnost Načelnika Općine Kiseljak Mladena Mišurića-Ramljaka, direktora Doma zdravlja Kiseljak dr. Nine Babana te predstavnika poduzeća MEDIT d.o.o. Sarajevo danas je na prigodnoj svečanosti Domu zdravlja Kiseljak isporučen moderni Ultrazvučni aparat marke Canon Xario 100G

Novi Ultrazvučni aparat kupljen je zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Hrvatske, Doma zdravlja Kiseljak, te potpori općinskog Načelnika Kiseljaka. Dom zdravlja nastoji u što većoj mjeri pratiti rad i potrebe primarne zdravstvene zaštite.

Novi ultrazvučni aparat samo je dio investicijskog plana i programa kojima će Dom zdravlja i Općina Kiseljak pratiti primarnu zdravstvenu zaštitu, sve u svrhu pružanja što kvalitetnije skrbi pacijentima na području općine Kiseljak i šire.

Dr. Baban, direktor Doma zdravlja Kiseljak izjavio je da za ovu godinu planiraju nabavu uređaja za ergometriju-test opterećenja i Holter EKG-a tj. uređaja za kontinuirano, 24-satno sminanje EKG-a i praćenje krvnog tlaka te rad subspecijaliste kardiologa.

U upravi Doma zdravlja kažu da su, zahvaljujući inicijativi, potpori i zalaganju Upravnog vijeća i ravnatelja Babana, proteklih mjeseci ostvarili nekoliko vrijednih projekata kao što su pokretanje Centra za mentalno zdravlje u punom kapacitetu te uređenje sanitarnih čvorova u istom, pokretanje laboratorijskih pretraga u područnim ambulantama Brestovsko, Gromiljak i Brnjaci, te uređenje parkirališta ispred područne ambulante Brestovsko te rekonstrukciju (unutarnje uređenje ambulante u Bilalovcu. „Nedavno smo nabavili dva sanitetska vozila vlastitim novcem a ukupna vrijednost je iznosla 55.000,00 KM. U planu je da u potpunosti obnovimo vozni park sanitetskih vozila kako bih naša usluga bila na najvišoj razini“ spomenuo je dr. Baban.

Iz Općine Kiseljak najavili su kako su  krenuli u realizaciju izgradnje nove zgrade Doma zdravlja, jer je postojeći objekt, sagrađen 1950-tih godina postao neadekvatan za rastuće potrebe za medicinskim uslugama. Ukupna površina objekta, bez servisnih prostora, iznosit će 4.700 kvadrata. „Novina je i to da ćemo imati odvojen prostor za hitnu pomoć, novi suvremeni prostor za rentgen odnosno ultrazvuk, laboratoriju, fizikalnu terapiju. Imat ćemo ordinacije za liječnike, centar za mentalno zdravlje, ginekologiju, stomatologiju, pedijatriju”, spomenuo je Načelnik Općine Kiseljak Mišurić-Ramljak.

Početak gradnje nove zgrade Doma zdravlja Kiseljak je planirana koncem mjeseca rujna 2019. godine.

Načelnik je, također, ocijenio, da izgradnjom nove zgrade Doma zdravlja, Općina Kiseljak želi postati svojevrstan mali regionalni medicinski centar.

Kiseljak.info