Sony ovih dana slavi 40 godina postojanja walkmana i odlučili su to obilježiti na jedan jako cool i zanimljiv način – retrospektivnom izložbom u Tokiju naziva “#009 WALKMAN IN THE PARK 40 years since the day the music walked”.

Kako piše Designboom.com, fokusirali su se na sve one kojima je walkman bio sastavni dio života i koji su na njemu neumorno preslušavali i premotavali tonu pjesama i custom-made kompilacija.

Kako navode, u periodu od 1979. godine, kada su revolucionarno izbacili svoj prvi model do danas su predstavili preko 230 različitih verzija walkmana. Kako bi sve one kojima ovaj nostalgični uređaj i dalje nešto znači, bolje rečeno služi kao podsjetnik na određena vremena, Sony nam je priredio seriju svih svojih modela na okupu. U njoj se nisu samo fokusirali na walkman, nego na sve njegove raritetne nasljednike kao što su discman, MiniDisc i ostalo.

Znamo da je današnjim generacijama možda ovo uopće teško pojmiti, ali samo ćemo nadodati da je u pitanju bilo zaista nevjerojatno iskustvo kojeg se rado prisjetimo – kao što smo upravo sada. Kako su izgledali, u kojim bojama su dolazili, koliko su bili veliki itd. posjetitelji izložbe mogu detaljno doznati, a mi vam donosimo cijeli Sonyjev presjek na tu temu u jednoj fotografiji. Genijalno!