Danas je na stranici HRVATSKOG POKRETA ZA SREDIŠNJU BOSNU objavljeno priopćenje sljedećeg sadržaja:

Ovih dana na širem prostoru općine Kiseljak , UDRUGE proistekle iz rat a zastupaju interese pripadnika bošnjačkih borbenih jedinica, „BOMBASTIČNO“ najavljuju obilježavanje 26. Godina , kako oni to nazvaše, „ZLOČINA“ HVO-e nad bošnjačkim stanovništvom naselja; Grahovci, Radanovići i Tulica. U tu svrhu su se postavili veliki bilbordi a koriste se i sva druga sredstva javnog priopćavanja.
I DOBRO,… U REDU JE… imaju oni pravo (ako baš tako žele) da svoje obljetnice obilježavaju na koji god način to hoće.
ONO ŠTO JE PROBLEM NAMA, pripadnicima HVO-e, onima koji su ginuli i krvarili, kojima je taj period ostao trajna gorčina i danas su za posljedicu onemogućeni za iole normalan nastavak života,(a na to nas po ko zna koji put podjećaju bošnjačke udruge proistekle iz rata), jeste to što nas „naše“ udruge proistekle iz rata i po poslanju bi trebale zastupati interese pripadnika HVO-e, ponovo podsjećaju na svoju INDIFERENTNOST,NERAD,ZANEMARIVANJE I LICEMJERJE. Zar se ama baš ni jedna od mnogobrojnih i dobro plaćenih udruga HVO-e, svih ovih godina NIJE SJETILA;
-ETNIČKOG ČIŠĆENJA Fojnice iz koje su hrvati protjerani na njabrutalniji način i sam grad i okolna mjesta opljačkani a pojedinci koji su okasnili pobjeći ili su namjeravali ipak ostati na svom ognjištu, mučki ubijeni od strane pripadnika armije BiH.
-PROGONA iz sela sa područja gornjeg toka Lepenice, konkretno Toplice, Mokrina, Zabrđa i Pirina koji je potpuno „očišćen“ od hrvata, spaljen do temelja i posve opljačkan.
Zar se ni jedna od tih brojnih udruga HVO-e, onih u kojima uhljebi već skoro tri desetljeća namiruju isključivo vlastiti interes, trošeći budžetska sretstva ponajčešće za svoje „krkanluke“ i privatna sijela, ne može sjetiti LOGORA ZA HRVATE „SILOS“ u Tarčinu, onoga u kojem su mučeni i ubijani mnogi naši suborci.
Zar se ne mogu sjetiti Bilalovca, paljenja starih i iznemoglih ljudi u vlastitim domovima, ubojstava civila, ubojstava sveštenih lica, torture nad zarobljenim hrvatima i svega što nas je onda boljelo i što će nas i dalje boliti.
Zar „vlasnici“ udruga HVO-e, odnosno pojedinci koji su materijalizirali svoje pozicije na mjestima sa kojih je trebalo zastupati interese hrvata i istinu o proteklom ratu, baš nikada nisu udostojili podići svoja „gospodska dupeta“ i barem jednom za već četvrt stoljeća, uraditi pravu stvar a to je ; sjetiti se stradanja hrvata na pravi način. Ne radi se obljetnica i skoro pa privatno obilježavanje iste samo onda kada će služiti u političke svrhe. AKO TO NE ZNATE, AKO ZA TO NEMATE OSJEĆAJ…, AKO STE SE TOLIKO PRODALI…ODSTUPITE!
I dajte da to rade pošteni i srčani branitelji ovih prostora , JER VI TO SIGURNO NISTE!
Nismo mi ova ognjišta branili da biste vi živjeli ugodan uhljebnični život u udrugama i onim institucijama što su evidentno zaboravili suborce i svu patnju kroz koju se prošlo a pogotovo ste zaboravili stradanje i patnju onih koji su na najbrutalniji način protjerani sa svojih ognjišta a onda skupa s nama ipak branili ono što je preostalo. ODSTUPITE!
HSP Kiseljak