Prvi put od obnove rada HKD Napredak, 29.9.1990 godine, i izbora prof. dr. Franje Topića za predsjednika koji je tu funkciju uspješno obnašao  punih 29 godina, zastupnici su na sjednici 66. Glavne izborne skupštine HKD Napredak izabrali novo vodstvo .

Za predsjednika društva izabran je Nikola Čiča, direktor Pedagoškog zavoda u Tuzli i dugogodišnji Predsjednik glavne podružnice Napretka u Tuzli. Nikola je u više navrata bio član Središnje uprave Društva i dopredsjednik.

Sama Skupština imala je i povijesni karakter za središnju Bosnu. Naime, za dopredsjednika za gospodarstvo izabran je prof. Josip Križanović, predsjednik jedne od najaktivnijih podružnica Napretka, podružnice Busovača.

Josip Križanović, diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu u Mostaru i Predsjednik je HKD Napredak podružnice Busovača od 2003. do danas. U tom periodu podružnica Busovača jedna je od rijetkih koja je izgradila Napretkov Dom Kulture u vrijednosti od 2 miliona KM. U sklopu Doma urađeno je moderno digitalno kino, koje je stavljeno u funkciju 2008. Podružnica u Busovači u tom periodu narasla je na preko 300 članova, uzrasta od 5 do 80 godina te stekla mnoga međunarodna priznanja za svoj rad. U radu podružnice posebno se ističu folklorna sekcija ,mažoretkinje, tamburaški sastav, izvorne skupine, ali i veliki rad na polju izdavaštva. Križanović je član Središnje uprave HKD Napredak već 6 godina. Podršku dopredsjedniku pružile su sve podružnice Napretka u središnjoj Bosni, kao i mnoge druge.

Na poziciju dopredsjednika izabrani su još i Miroslav Landeka, dopredsjednik glavne podružnice Mostar, dugogodišnji uspješni novinar, Mario Nenadić, diplomirani pravnik iz Sarajeva koji je obnašao i dužnost miinistra pravde Kantona Sarajevo te Dražen Vikić Topić iz Zagreba, znanstveni savjetnik u trajnom zvanju i član glavne podružnice Zagreb.

Na Skupštini su izabrani i ostali članovi Središnje uprave, kao i nadzornog odbora i stegovnog suda.

Skupštini su nazočili i jeruzalemski patrijarh u mirovini mons. Fouad Twal, koji je nakon završetka Skupštine, u 18 sati, služio svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda (koji su i zaštitnici Napretka), zatim predsjednik talijanskog Krščanskog radničkog pokreta (MCL)- gospodin Carlo Costallikopredsjednik Europskog centra za radnička pitanja (EZA)- gospodin Piergiorgio Sciacqua te brojni uglednici iz kulturnog, političkog, vjerskog, javnog života naše zemlje,  inozemstva i diplomatskog kora. Na sjednici su bili nazočni i mnogi gosti iz društvenog političkog života središnje Bosne.

HKD Napredak utemeljeno je davne 1902. godine, član je UN-ovih nevladinih udruga, ima više od 20.000 članova u 63 podružnice i 4 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.

  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/
  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/
  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/
  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/